Kirjoitin tekstin, joka pohjautuu englanninkieliseen tv-ohjelmaan: Big Ideas That Changed The World – Democracy (2005), jossa vuonna 2001 Britannian parlamentista eläkkeelle jäänyt Tony Benn kertoo näkemyksensä demokratiasta. Tony Benn oli 15 vuotta työväenpuolueen edustajana Britannian parlamentissa ja 11 vuotta (teknologia-, teollisuus- ja energia-) ministerinä.

Kirjoituksessa käydään läpi demokratian kehitys antiikin Kreikasta nykypäivään, sisältäen Magna Cartan, Englannin talonpoikaiskapinan, vuoden 1649 vallankumouksen, chartistit ja suffragetit ja kamppailun imperialismia vastaan. Teksti päätyy tarkkailemaan globalisaatiota ja markkinavoimia uhkana voitetuille kansalaisoikeuksille. Mikään oikea kehitys ei koskaan ole lähtenyt eliitiltä vaan tavallisten kansalaisten syvistä riveistä ja heidän omasta järjestäytymisestä. Kamppailu demokratian puolesta ei lopu, koska varakas eliitti käyttää valtaansa menneiden saavutusten heikentämiseksi.

Lue Demokratia ennen ja nyt.

Kirjoitukseen pääsee myös sivun oikeassa laidassa olevalta SIVUT-osion linkistä
.


50977.jpg


Tulevana lauantaina, 18.3. järjestetään ympäri maailmaa sodanvastaisia protesteja, myös Tampereella ja Helsingissä. Osallistu!

- Kukaan ei voisi tehdä suurempaa virhettä kuin hän, joka ei tehnyt mitään, koska olisi voinut tehdä niin vähän.
- Edmund Burke

- Konfliktien – uhrien ja  teloittajien maailmassa, ajattelevien ihmisten työ on olla olematta teloittajien puolella.
-Albert Camus