Löysin joku päivä sitten YLE:n Radio 1:n Yhteiskunta-osion. Siellä on paljon paljon mielenkiintoista luettavaa ja juuri niistä aiheista, joista tahdon tietää. Haluan jakaa niistä yhden ihmisläheisemmän aiheen:

Naispuoleiset kanssaeläjät, olette varmasti joskus miettineet miltä tuntuisi olla mies?

Päivi Sinisalon kirjoittamasta artikkelista Norah Vincentin kirjasta 'Self-Made Man, One Woman´s Journey into Manhood and Back Again' saa pieniä vihjeitä.

Kirjan kirjoittaja jätti työnsä Los Angeles Times -lehden kolumnistina ja tekeytyi mieheksi miesten maailmaan tutkiakseen miehisyyttä.

abc_2020_norah_060119_t.jpg

Hän kirjoittaa kirjassaan kokemuksistaan miehenä olemisestä mm. seuraavasti:

"Joku on aina arvioimassa miehuuttasi, joko se on toinen mies, toinen nainen, jopa lapsi. Ja jokainen vahtii heikkouksiasi tai pätemättömyyttäsi. [...] Et saa olla kokonainen ihmisolento, sen sijaan sinun on oltava komeasti poseeraava treenattu sekamelska."

"Naisia oli vaikea miellyttää. He halusivat minun olevan kontrollissa, olevan suuri ja vahva sekä henkisesti että ruumiillisesti, mutta samalla herkkä ja haavoittuva, nöyrä heidän valituksilleen ja samalla pupunpehmoinen. He halusivat jonkun, johon nojata ja josta pitää kiinni, johon katsoa ylöspäin ja jonka viereen romahtaa, mutta sen pitäisi olla samalla joku, joka tietää hänen rajoitetun paikkansa tässä postfeministisessä maailmassa. He pitävät kiinni omasta oletetusta moraalisesta ja seksuaalisesta ylemmyydestään ja yrittivät samalla aika ajoin käyttää sitä manipuloinnin välineenä."

Vincentin loppupäätelmä olikin se, että miehillä on paljon vaikeampaa, kuin naiset voivat kuvitella. Lisäksi hän on uskomattoman onnellinen siitä, että hän on nainen, eikä mies.

Mutta ei Vincent toki miehiäkään sen helpommalla päästä. Lukekaa koko artikkeli.


Jos haluaa jatkaa aiheesta on tässä siihen oiva blogi. Sieltä löytyi mm seuraava juttu:

"Tutkijat näyttivät mies- ja naiskatsojista kootulle ryhmälle useita eroottisia filmejä, jotka oli järjestetty 9 eri teeman ympärille. Sen jälkeen katsojat arvioivat, kuinka halventavia ja kiihottavia filmit olivat. Yhden filmin nimi oli "Alistuminen". Filmin juonena oli se, että nainen ensin vastustaa ja kieltäytyy seksistä, mutta muuttaa mielensä ja loppujen lopuksi nauttiikin seksistä.

Tutkijoiden feministisen lähtökohdan mukaan he arvelivat, että naiset pitäisivät kyseistä filmiä kaikkein halventavimpana, koska se toistaa sitä yleistä stereotyyppiä, että naiset muuttavat mielensä ulkoisen vaikutuksen alla.

Kuten arvata saattaa, naiset eivät pitäneet kyseistä filmiä halventavana, vaan se oli heidän mielestään kaikista filmeistä selvästi kiihottavin."